23 Kasım 2010 Salı

İsrail İranı'mı Vuracak?

ABD'de savunma alanında uzman  Defense Nevs dergisine göre Washington yönetimi İsraile 400 milyon$ değerinde silah ve askeri techizat sevkiyatı yapıyor. Bu sevkiyatla birlikte ABD'nin İsrailde depolanan silahların toplam değeri 1MİLYAR 200 MİLYON $'a yükseliyor. Tabiki bu silahlarıda İsrail ordusunun kullanma yetkisi var. İsrailde çıkan Haaretz Gazetesinin tahminine göre bu ek silah sevkiyatını ağırlıklı olarak ,hava saldırısı sırasında hedefe tam odaklanan "Hassas Güdümlü Silahlar" oluşturuyor. İran ve nükleer tesislerine karşı olası bir saldırıda muhtemelen bu silahlar ön plana çıkacak. 
İsrail genelkurmay başkanı Gabi Aşkenazi: "Gelecekteki savaşlarda bu hassas güdümlü silahların önemli rol oynayabileceğini" söyledi ve görev bitiminde şu mesajı verdi "İsrail ordusu için iki ihtimal vardır, ya savaşa hazırlanıyorsunuzdur, yada savaşın içindesinizdir" 
 İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu ABD ziyaretinde: "İran'ın nükleer programı önümüzdeki en büyük tehdittir, ABD topluluğu bunu durdurmak için askeri operasyona hazır olduğunu göstermelidir" dedi. 
PENTAGON SERTLEŞTİ: 
 ABD Genel kurmaybaşkanı Michael Mullen İsrail ziyaretinde: "Ortadoğunun istikrarı için en büyük tehdit İrandır, ve ben çizgisini değiştireceğine dair bir ışık göremiyorum" dedi. 
İsrail askeri istihbarat teşkilatı başkanı Amos Yadlin: "İran'ın atom bombası yapabilecek kadar zenginleştirilmiş uranyumu var" dedi.  
İran savunma bakanı Ahmed Vahidi: "ABD İran'a saldırmayacak kadar akıllıdır, İsrailde sonunun geleceğini bildiği için böyle bir girişimde bulunamaz" dedi. Fars Haber Ajansı İran dini liderinin muhafızlarındaki temsilcisi Mücteba Zünnur'un Kum Şehrinde yaptığı açıklamayı yayımladı. 
Zünnur: "Eğer batılı ülkeler şansını denemek isterde, İrana bir füze atarsa, daha füzenin tozu kaybolmadan Tel Aviv'i TOZ DUMAN EDERİZ" dedi. 
İran savunma bakanı Ahmed Vahidi: "Rusyadan alacağımız S300 hava savunma sistemlerini zamanında teslim alacağız" dedi. 
ALLAH DÜNYA MÜSLÜMANLARININ YARDIMCISI OLSUN 
Görüş ve yorum yazın, en azından amin diyin.

1 yorum:

OnlineParaBas dedi ki...

amin
bugün ortadoğu da bir kıvılcım dahi çıksın 3. dünya savaşı yolda demektir. Hedefi açık denizleri ele geçirmek olan rusya,israil in müttefiki amerika ve keza amerika ve rusya gibi iki süper gücün savaşı...

http://onlineparabas.blogspot.com/

Yorum Gönder